Kuzu Güveci..

Kuzu Güveci..
- A +

Kuzu Güveci..

Malzemeler:
1 kg kuzu eti
3 soğan
3 havuç
3 patates
3 domates
10 sivri biber
2 dolmalık kabak
1 su bardağı İç bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber 


Hazırlanışı:

Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın. Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin. Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin. Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün. Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın.

Bu Gün Bize Hediyedir..!! ( Sonuna Kadar Okuyunuz )
Bu Gün Bize Hediyedir..!! ( Sonuna Kadar Okuyunuz ) Bu Gün Bize Hediyedir..!! ( Sonuna Kadar Okuyunuz )

Ne Olursa Olsun Doğruluktan Şaşmamalı İnsan
Ne Olursa Olsun Doğruluktan Şaşmamalı İnsan Ne Olursa Olsun Doğruluktan Şaşmamalı İnsan

Ağlamadan Okuyabilecekmisiniz Bilmiyorum
Ağlamadan Okuyabilecekmisiniz Bilmiyorum Ağlamadan Okuyabilecekmisiniz Bilmiyorum

Bir Çif Ayakkabı.. ( Okunması Gereken Bir Hikaye )
Bir Çif Ayakkabı.. ( Okunması Gereken Bir Hikaye ) Bir Çif Ayakkabı.. ( Okunması Gereken Bir Hikaye )

Köyün Ağası ( Muhteşem Hikâye )
Köyün Ağası ( Muhteşem Hikâye ) Köyün Ağası ( Muhteşem Hikâye )

Mevlananın Yedi Sırrı ( İbretlik Hikaye )
Mevlananın Yedi Sırrı ( İbretlik Hikaye ) Mevlananın Yedi Sırrı ( İbretlik Hikaye )

YOLUMUZDAKİ ENGELLER.. ( Güzel Ve Okunması Gereken Bir Hikaye )
YOLUMUZDAKİ ENGELLER.. ( Güzel Ve Okunması Gereken Bir Hikaye ) YOLUMUZDAKİ ENGELLER.. ( Güzel Ve Okunması Gereken Bir Hikaye )

İbretlik Bir Hikaye...
İbretlik Bir Hikaye... İbretlik Bir Hikaye...

İlgili Haberler