Kuzu Güveci..

Kuzu Güveci..
- A +

Kuzu Güveci..

Malzemeler:
1 kg kuzu eti
3 soğan
3 havuç
3 patates
3 domates
10 sivri biber
2 dolmalık kabak
1 su bardağı İç bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber 


Hazırlanışı:

Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın. Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin. Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin. Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün. Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın.

Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır )
Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır ) Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır )

Nasipsiz Dayak Bile Yenmez..
Nasipsiz Dayak Bile Yenmez.. Nasipsiz Dayak Bile Yenmez..

Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye )
Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye ) Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye )

Bakmak, Görmek Ve Biz..
Bakmak, Görmek Ve Biz.. Bakmak, Görmek Ve Biz..

MÜKEMMEL EŞ
MÜKEMMEL EŞ MÜKEMMEL EŞ

Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye )
Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye ) Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye )

Türk Yönetim Felsefesi
Türk Yönetim Felsefesi Türk Yönetim Felsefesi

Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı )
Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı ) Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı )

İlgili Haberler