Şerbetli Cocostar - Islak Kurabiye Tarifi

Şerbetli Cocostar - Islak Kurabiye Tarifi
- A +

çok sevdiğimiz ıslak kurabiye ve cocostar bir arada.


Kurabiyesi İçin

  • Oda sıcaklığında margarin (125 gram)
  • Sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • Toz şeker (yarım su bardağı)
  • Kakao (bir küçük paket 25 gram)
  • Yumurta (bir adet)
  • Bir vanilya
  • Bir kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Cocostar İçin

  • Hindistan cevizi (iki su bardağı)
  • Bir yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında)
  • Pudra şekeri (bir su bardağı şekeri arzunuza göre de hazırlayabilirsiniz az şekerli sevenler biraz azaltabilir)

Islatmak İçin

  • Soğuk süt (bir buçuk su bardağı)
  • Toz şeker (bir su bardağı)

Yapılışı

Öncelikle işe kurabiye hamurunu yapmakla başlayacağız. Hamur için yoğurma kalıbına margarin, sıvı yağ, şeker, kakao, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edelim.
(yaklaşık olarak 5 su bardağı un gidiyor fakat 3 su bardağı ile başlayıp, yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi kıvamına gelince un koymayı bırakalım çünkü sizin ölçülerinize göre beş fazla olabilir)

Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. (yaklaşık yirmi altı parça çıkıyor, tabi siz ne kadar çıkarırsanız ve ardından çıkardığımız parçaları yuvarlayalım)

Daha sonra cocostar malzemelerimizi de yoğuralım (yirmi altı adet parça çıkaralım, hamurla sayısı eşit olmalı ve ardından yuvarlayalım)Top şeklini verdiğimiz kurabiye hamurlarının içini oyalım ve hindistan cevizli toplarımızı içine yerleştirip hamurumuzu kapatalım.

Bütün kurabiyelerimize aynı işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık otuz beş dakika kadar 160 derecede pişirelim. (tepsinizi yağlayarak ya da yağlı kağıt sererek kullanabilirsiniz.) Kurabiyelerimizin pişmesini beklerken, ıslatmak için derin bir kaba soğuk süt ve toz şekerimizi koyup iyice karıştırarak şekerimizin erimesini sağlayalım. (bu şerbet kaynatılmayacak)

Son olarak fırından çıkan kurabiyelerimizi, bu şerbetin içine atarak yaklaşık bir dakika kadar, şerbeti içine çekmesini sağlayalım. (kesinlikle kurabiyeler sıcak, süt soğuk olmalı) Dilerseniz 80 gramlık beyaz çikolata eritip, dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Çikolatayı eritirken cezvenize üç yemek kaşığı süt koyup, içine çikolataları kırınız ve sürekli karıştırarak eritiniz. Bu şeklide yaparsanız çikolatalarınız daha sağlam olur ve dökülmez. Sıkma poşeti ya da krema sıkacağı ile süsleyebilirsiniz.

Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır )
Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır ) Çok Güzel Bir Hikâye ( Kardeş Candır )

Nasipsiz Dayak Bile Yenmez..
Nasipsiz Dayak Bile Yenmez.. Nasipsiz Dayak Bile Yenmez..

Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye )
Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye ) Dar Ayakkabı.. ( Muhteşem Bir Hikâye )

Bakmak, Görmek Ve Biz..
Bakmak, Görmek Ve Biz.. Bakmak, Görmek Ve Biz..

MÜKEMMEL EŞ
MÜKEMMEL EŞ MÜKEMMEL EŞ

Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye )
Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye ) Hz. İSA ve SİYAH YILAN (İbretlik hikaye )

Türk Yönetim Felsefesi
Türk Yönetim Felsefesi Türk Yönetim Felsefesi

Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı )
Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı ) Sol Yanım Çok Acıyor Anne ( Okunası Duygusal Bir Yazı )

İlgili Haberler